Start din egen restaurant

Start din egen restaurant

Er du glad for at lave mad, og vil du gerne gøre det til din levevej uden at have en boss over dig, kan du jo overveje at lave din helt egen restaurant. Der er jo mange måder at gøre det på, så du kan skræddersy din restaurant, præcis som du vil have den.

Hvor skal den ligge?

Til at begynde med kan du jo tænke lidt over, hvor din restaurant skal ligge. Skal det være i din hjemby, i lokalområdet eller i den anden ende af landet?

Det kan også være, at du mere har lyst til at lave en foodtruck, så du kan tage din restaurant med rundt i landet og servere mad til diverse begivenheder, du kommer forbi.

Hvilken type mad vil du servere?

Du skal også finde ud af, hvilken type mad du gerne vil servere for dine gæster. Det skal jo være noget, du syntes er sjovt at lave, og så skal det være noget, du har mulighed for at sælge. Der er jo ikke meget ved at lave nogle retter eller en form for mad, som ingen gider at købe. Det er i hvert fald svært at leve af.

Du behøver ikke nødvendigvis at sætte sig fast på en type køkken. Du kan sagtens lave et køkken, hvor du laver alt muligt forskelligt. Det er igen helt op til dig at finde en retning, som du har lyst til at gå i.

Hvem er dine kunder?

Så skal du også finde ud af, hvem der skal være dine kunder, og du skal tænke lidt over, hvordan du kommer i kontakt med din målgruppe, når du først har slået dørene op til din nye, flotte restaurant.

Skal du leve af de lokale, der kommer forbi og køber mad hver dag? Skal du leve af at lave frokost til håndværkere og forretningsfolk? Skal du være kendt i den anden ende af landet, så folk kommer valfartende til dit sted for at smage lige netop dine retter? Hvordan vil du markedsføre din restaurant?

Hvor mange penge skal du bruge?

Inden du kan gå i gang med at lave lækre sager i dit køkken, skal du jo have købt en restaurant, eller i hvert fald lejet en. I den sammenhæng skal du jo også finde ud af, hvor mange penge du skal bruge til at åbne dit projekt.

Hvis du vil købe dit eget sted, eller hvis du har  brug for penge til dit nye køkken, indretningen eller hvad det nu kan være, så lån penge uden om banken, hvis du ikke har lyst til at låne pengene fra banken. Der er heldigvis rig mulighed for at låne penge andre steder end i banken.

Hvornår vil du i gang?

Til sidst skal du jo bare finde ud af, hvornår du vil i gang med dit nye projekt. Skal det være i år? Om fem år eller måske ti år? Det kommer helt an på dine ambitioner, din planlægning, måske din opsparing og hvordan det ellers lige passer ind i dine planer.

Der er jo ingen, der siger, at det er noget, der skal ske lige her og nu. Men det kan jo være en del af dine fremtidsplaner at åbne dit eget spisested, hvor du enten selv skal stå i køkkenet eller hyrer personale til det.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.