4 tips til at spise sundt i julen

4 tips til at spise sundt i julen

Hvis du gerne vil holde den slanke linje gennem den søde juletid, har vi her samlet en række gode råd til dig, som du kan benytte dig af. Har du endnu ikke fået dig en julekalender til december, finder du en gratis julekalender her.

1 – Lad være med at købe juleslik selv

Det første tip er at lade være med at købe juleslik selv. Du kommer til at være så mange forskellige steder, hvor der vil være pebernødder, klejner, chokoladejulemænd og hvad der nu ellers titter frem i december måned.

Derfor er der ingen grund til at købe slik selv, da du nok skal få rigeligt, de steder du kommer hen i december. Så kan du i det mindste holde pause derhjemme.

2 – Undgå for mange søde sager i hverdagene

Det kan også være en god ide at fokusere på, at langt de fleste dage i december måned jo er almindelige hverdage. Derfor behøver der ikke at være søde sager her, men i stedet kan du sagtens holde det til måske i weekenderne, som du evt. plejer at gøre det resten af året.

Bare fordi det er december, er der jo ingen, der siger, at du skal spise chokolade, marcipan og småkager hver eneste dag. Gør det evt. til en fælles ting i familien om lørdagen, og sørg så for at spise sundt de øvrige dage på ugen på til juleaften.

3 – Lad være med at få forstoppelse juleaften

Og når vi nu snakker om juleaften, er det meget vigtigt, at du ikke spiser for meget her. Du må meget gerne spise de lækre retter på denne dejlige aften, men lyt til din mave og undgå at spise to eller tre portioner for meget.

Der er alt for mange mennesker, der ender med at spise alt, alt, alt for meget denne aften. Så når du virkelig er mæt efter første eller anden omgang, er det bedre at sætte en prop i, i stedet for at række ud efter tredje portion.

4 – Brems mængden af alkohol

December måned er jo også højtiden for julefrokoster. Og her er vi ikke blege for at få, så hatten passer.

Alkohol er virkelig usundt for vores kroppe, og derfor kan det være en god ide at undgå så meget af dette som muligt, især hvis du har en del julefrokoster, du skal til gennem måneden. Tag en snaps eller to, men hold igen med juleøllene, og lad være med at vende bunden i vejret på snapseflasken. Så skal det nok gå.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.